Menu

De trends in trouwen van 2018: De bruidstaart

De tijd dat een bruidspaar naar de bakker gaat om een standaard bruidstaart te bestellen is al lang voorbij. Anno 2018 is de keuze in vormen en smaken mega uitgebreid. Allereerst wordt er gekeken naar de stijl van de trouwdag. Wordt het een prachtige bruidstaart of kies je voor een bruidstaart buffet? Of wat dacht je van een sweet table op je bruiloft? Wij zetten de trends in bruidstaarten voor 2018 voor je op een rij! We hebben hier de 8 meest populaire trends voor jullie geselecteerd.

Bruidstaart aansnijden
Foto: Henk van Lambalgen - De Bruidstaart: Sam & Nel's Taarten
 

♡ 1 (Semi) naked cakes

De (semi) naked cake was in 2017 al razend populair, maar deze zien we ook in 2018 weer veelvuldig terug. Een naked cake wordt meestal bewerkt met prachtige bloemen en vers fruit. Er worden uitsluitend pure en eetbare ingrediënten gebruikt en verder geen poeha. Puur zoals puur hoort te zijn dus. En erg mooi om te zien! Botercrème kom je in deze unieke bruidstaart dan ook bijna niet tegen. Hooguit alleen om de verschillende lagen smaakvol te "lijmen". De naked cake mag gewoon niet ontbreken op een bruiloft met het bohemian of festival thema. En eigenlijk sowieso niet op iedere andere buitenbruiloft!

(semi) naked cake
Foto: Sweet Vibes 


♡ 2 Hippe trend: De metallic trouwtaart

De metallic trouwtaart is in 2018 sterk in opkomst. Deze taart herken je aan de strakke lijnen en een prachtige metallic-look. Het brengt een extra vleugje glamour aan jullie trouwdag. De kleuren metallic bepaal je zelf: van goud en zilver tot brons en andere metallic kleuren... alles is toegestaan. Zolang jullie als bruidspaar het maar mooi vinden. En voor een extra romantisch tintje kun je de trouwtaart decoreren met mooie bloemen. 

Sweet table met metallic bruidstaart
Foto: TaartendooS


♡ 3 Runner up: De drip cake bruidstaart

Deze unieke trend kun je tegenwoordig bijna niet meer omheen: De drip cakes zijn echt prachtig en uniek. De drip cake wordt over het algemeen met chocolade ganache of karamelsaus verwerkt. Deze worden royaal over de bovenkant van de bruidstaart gegoten om daarna langzaam over de rand van de taart uit te lopen. Je kunt zelfs gekleurde bloemen toevoegen voor een geheel eigen stijl. 

Drip cake
Foto: Sweet Vibes
 

♡ 4 Marmer

Een bruidstaart in de marmerlook was in de seventies al helemaal in, maar deze trend is nu in 2018 weer helemaal terug! Vooral de marmeren bruidstaarten met een flinke variëteit aan kleuren is absoluut de favoriet. Verzacht de look met mooie bloemen of maak 'm glamoureus  met eetbaar bladgoud. Met deze marmer bruidstaart steel je zeker de show als je straks gaat trouwen. 

Marmer bruidstaart
Foto: Sweet Vibes
 

♡ 5 Stijlvolle klassieker: De witte bruidstaart

De witte bruidstaart is een klassieker maar niet weg te denken bij een stijlvolle trouwerij. Je kunt deze klassieke topper een eigentijdse look geven met subtiele 3D accenten in dezelfde witte kleuren of laat wat bladzilver aan de bruidstaart toevoegen voor een uniek effect!

Witte bruidstaart
Foto: Taart je Taart
 

♡ 6 Pure romantiek met pastelkleuren

De romantiek mag uiteraard niet ontbreken als jullie gaan trouwen. Deze bruidstaart helpt je hierbij op weg. Want pastel gekleurde bruidstaarten zijn ook in 2018 nog steeds zeer gewild. Met prachtige pasteltinten zoals zacht roze, baby-blue of een zonnige gele trouwtaart. Maak de taart extra romantisch met bijpassende bloemen en eetbare decoratie. 

Zonnige gele taart
Foto: Patis Taarten
 

♡ 7 Zwarte bruidstaart

Zwart is het nieuwe wit! Daar trap je natuurlijk niet in, maar de zwarte bruidstaart is wel degelijk een absolute trend in bruidstaarten in 2018. En dat zal ook zeker nog steeds zo zijn in 2019 en 2020!! Houden jullie wel een beetje van opvallend? Dan is dit voor jou de trend in bruidstaarten! Met een zwarte huwelijkstaart trek je namelijk alle aandacht. En nee deze trend is niet alleen voor gothics. Wil je de taart een uniek effect geven? Voeg dan bloemen in een gekleurde of in een andere leuke tint toe. Kiezen jullie voor een fondanttaart? Ga dan voor een gestreepte zwart-wit taart, lekker trendy en super chique. 

Zwart wit bruidstaart
Foto: Micha & Diana's Pâtisserie
 

♡ 8 Bruidstaart met geometrische vormen

Dit is de trend voor kunstenaars en andere creatieve mensen. Geometrische vormpjes geven een speels effect aan de bruidstaart. Je kunt naast de driehoeken natuurlijk ook kiezen voor cirkels, diamanten of een leuke mix hiervan. En wat dacht je van 3D strepen in verschillende richtingen? Er is van alles mogelijk!

Bruidstaart met geometrische vormen
Foto: Sweet Vibes

Vraag een bruidstaart specialist gerust naar de trends van 2018! Zij kunnen je goed advies geven over alle mogelijkheden. 

Bruidstaarten in Overijssel