Menu

Wat zijn RSVP kaarten?

De term RSVP kaarten komt steeds vaker voorbij tijdens de voorbereiding op het trouwen. Deze term hoort thuis in het rijtje van de trouwkaarten en alle andere soorten uitnodigingen. Kort gezegd is dit een extra kaartje dat je kunt toevoegen aan de trouwkaart. Hiermee vraag je aan de genodigden van jullie bruiloft om jullie te laten weten of ze wel of niet komen en met hoeveel mensen.

RSVP kaarten

Répondez S’il Vous Plait

RSVP is een Franse afkorting en betekent zoiets als: Graag een reactie. Je vraagt de ontvanger dus te reageren op de uitnodiging. Veel mensen zullen op dit moment de afkorting nog wel niet herkennen, maar bij het zien van de regels waar moet worden ingevuld of je op de trouwerij of bruiloft aanwezig zult zijn en met hoeveel personen, dan is de betekenis van de RSVP kaart als snel duidelijk.
 

Is het echt nodig?

Jullie trouwdag is een kostbare zaak. Dat zul je ondertussen al wel hebben gemerkt. Het is dus belangrijk dat je secuur omspringt met het beschikbare budget. Hierbij is het erg belangrijk dat je de locatie, de catering e.d. kunt bespreken op basis van het exacte aantal gasten. Dat zal aanzienlijk schelen op de kosten in vergelijking met de kosten als je het aantal gasten voor de zekerheid maar ruim aanhoudt. Je kent ondertussen de prijs per persoon, waardoor je nu al begrijpt dat de RSVP kaartjes niet alleen zeer nuttig zijn maar ook nog eens een flinke besparing op het totale budget opleveren. 

RSVP kaarten

De RSVP kaartjes op deze pagina zijn verkrijgbaar bij Leintjes.nl


De tekst op de RSVP kaart

Uiteraard moet je vermelden dat je graag een reactie wilt ontvangen dat de genodigden wel of niet komen en het aantal personen. Tevens kun je verschillende mogelijkheden aangeven waarop men dit door kan geven. Bijvoorbeeld door het kaartje per post of per e-mail te versturen naar jullie (mail)adres of het (mail)adres van de ceremoniemeester of weddingplanner. En als je het prima vind dat het telefonisch of met een sms wordt doorgegeven, dan zet je gewoon het betreffende telefoonnummer er bij. Gewoon doen op de manier die het best bij jou past. Vermeld ook een uiterste datum waarop je de reacties graag binnen wilt hebben. Uiterlijk 2 á 3 weken voor de trouwdag is hierbij gebruikelijk.