Kies het trouwvervoer dat bij jullie past

Als je dit artikel over het trouwvervoer leest, dan ben je zeer waarschijnlijk al enkele stappen gevorderd in de voorbereiding op het trouwen. De trouwdatum staat dus al vast, de locaties voor de huwelijksvoltrekking en de bruiloft zijn geboekt en jullie zijn vast en zeker ook al geslaagd voor de trouwjurk en het trouwpak? Of beiden in een pak of jurk, dat kan uiteraard ook. En nu ben je dus op zoek naar het ideale trouwvervoer voor jullie huwelijk.

trouwkoets-overijssel

Foto: Stal Driene

Kies niet te snel 

Zorg er voor dat je niet te snel kiest voor het trouwvervoer dat je altijd al in gedachten had als je ooit zou gaan trouwen. Want misschien had je al een hippe cabrio in gedachten of juist een klassieke oldtimer. Of zag je jullie al richting de trouwlocatie rijden in zo'n sprookjesachtige trouwkoets getrokken door 4 paarden... Maar dan moet je nu toch echt even aan de handrem trekken of de koets tot stilstand brengen. Want het trouwvervoer speelt een grote rol tijdens tijdens de gehele huwelijksdag. Het moet dan ook passen binnen de stijl van het totaalplaatje van die dag.

De trouwauto komt voorrijden

In het perfecte plaatje komt het trouwvervoer voorrijden bij het ouderhuis van 1 van de partners om de toekomstige echtgeno(o)t(e) daar voor de laatste keer, als ongetrouwd, af te halen. Dit is een bijzonder moment dat  door de bruidsfotograaf gretig wordt vastgelegd als begin van de mooiste dag van je leven. En als je ook nog kiest voor een mooie trouwfilm, dan zal ook de videograaf de camera laten draaien vanaf het moment dat een van jullie aan komt rijden, tot het moment dat de andere partner, misschien wel voor het laatst met eigen achternaam, een stuk geschiedenis achter zich laat. Zowel de bruidsfotograaf als de videograaf leggen deze gebeurtenis dus voor eeuwig vast. Het is dan ook van belang dat trouwdag van begin tot eind (voor altijd) wordt vastgelegd in dezelfde stijl en jullie dus kiezen voor het trouwvervoer dat niet alleen past bij jullie smaak, maar ook bij de stijl van de trouwerij en het bruiloftsfeest.

trouwvervoer-hengelo

Foto: Kevermobiel
 

Eerst de stijl, daarna het vervoer

Zorg ervoor dat jullie eerst de stijl, locaties, thema, dresscode e.d. bepalen  Want bij een landelijke buitenbruiloft of een barn wedding met veel DIY invloeden kies je uiteraard voor ander trouwvervoer dan bij dresscode white of andere flitsende themabruiloft.
Mocht je echter toch helemaal bezeten zijn van een bepaalde auto of type trouwvervoer, maar past dat nou niet bepaald in het gehele plaatje, dan kun je natuurlijk altijd nog onze goede adviezen in de wind slaan, want het is jullie eigen grote dag. En als je zo graag in een bepaalde auto wilt rijden als je gaat trouwen, dan voel jij je daar goed bij, en dat is ook zeker wel belangrijk.

De passagiers

​Voor dat je een trouwauto kiest is het belangrijk om te weten wie er allemaal mee rijdt. Het lijkt vanzelfsprekend dat jullie als bruidspaar als enige aan boord gaan, maar het is ook erg leuk én mooi voor de trouwreportage om de bruidskinderen mee te nemen in de trouwauto. Of misschien hebben jullie zelf al kinderen... in dat geval is het prachtig om de kids volop mee te laten genieten en dus ook meerijden in het trouwvervoer. En misschien wil je heel graag dat er ouders mee gaan in de trouwauto? Allemaal mogelijkheden om het vervoer aan te passen aan het gezelschap. In dat geval zal een limousine, verlengde Hummer, VIP busje, trouwbus of paardentram een stijlvolle uitkomst zijn. Allemaal belangrijke feiten waar je eerst over na moet denken voordat je het trouwvervoer kunt uitzoeken.

overdrive-trouwvervoer-bathmen

Zelf rijden

​Er zijn ook aanbieders waar je zelf in de trouwauto mag rijden. Informeer daarvoor eerst bij het verhuurbedrijf voordat je een afspraak maakt. Vaak wordt het wel op de website van de verhuurder aangegeven. Regel je wel iets om weer veilig thuiskomen te komen na de bruiloft? Proost!

Uniek trouwvervoer

​Er zijn ook veel unieke en afwijkende opties voor het trouwvervoer. Deze passen vaak uitstekend bij een themabruiloft of zorgen voor een eigen twist aan de trouwdag. Is het feest bijvoorbeeld in een boerderij of heb je gekozen voor een plattelandsthema,  dan past een tractor als trouwvervoer uitstekend in dat plaatje. Maar we zien ook steeds vaker bruidsparen op mooi versierde fietsen, op de scooter of in een vrachtwagen. Ook dit staat uiteraard garant voor prachtige beelden. Of dat nu allemaal wel even comfortabel is laten we hierbij maar in het midden, want het oog wil ook wat. En het zal in ieder geval een prachtig plaatje opleveren voor alle bruiloftsgasten, de bruidsfotograaf en de videograaf.

All in one

Mocht je de hele trouwdag doorbrengen met hetzelfde gezelschap gasten, dan kun je er voor kiezen om ook voor de bruiloftsgasten vervoer te regelen. En dan bedoelen we geen stoet met luxe trouwauto’s, maar bijvoorbeeld een Amerikaanse schoolbus of zo'n knalrode Engelse bus. Maar ook een paardentram behoort tot de mogelijkheden. Een trouwbus of paardentram is niet alleen functioneel maar zal ook de feestvreugde aanzienlijk verhogen. En je kunt er tevens voor kiezen om ook zelf in te stappen bij jullie familie en vrienden. Volop mogelijkheden dus als het om het trouwvervoer gaat.

Ons uitgebreide aanbod trouwvervoer

Voor het complete aanbod van trouwvervoer in Overijssel en omliggende provincies klik je op onderstaande link. Wij tonen je hier van alle besproken onderdelen het passende vervoer voor de trouwdag. Van trouwauto's en bussen tot trouwkoetsen, paardentrams en ludiek vervoer.

Veel succes bij het vinden van jullie trouwvervoer en vergeet vooral niet te genieten van alle voorbereidingen op een van de mooiste dagen van jullie leven.

Leuke adresjes

Vintage Cars Wapenveld

Vintage Cars Wapenveld

trouwvervoer
Stal de Hoefslag

Stal de Hoefslag

stijlvol trouwvervoer op jullie mooiste dag

Ook interessant

13 Last minute onderdelen voor de trouwdag

13 Last minute onderdelen voor de trouwdag

Bruidsbeurzen

Bruidsbeurzen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Gelderland

Volg ons op social media