Regen tijdens jullie trouwdag

Je kunt alles voor je trouwdag perfect regelen, maar er is 1 onderdeel dat zich echt niet laat plannen... En dat is het weer! En uitgerekend het weer is bepalend voor de hele belevenis van de trouwdag en ook voor de bruidsreportage en de trouwfilm achteraf. En zeker als jullie van plan waren op buiten te trouwen.

bruid-rubberlaarzen-trouwen

Regen? Bekijk het positief.

We kunnen het weer dus niet plannen en dus niet bepalen, maar we kunnen ons er wel goed op voorbereiden, zodat het geen negatieve invloed op de trouwdag zal hebben . Als je er op de juiste wijze mee om gaat, dan kan het zelfs voor leuke momenten en unieke foto's zorgen. En als je de wind en regen op jullie trouwdag hebt ingecalculeerd, dan zal je later op de trouwreportage en trouwfilm zien dat het ook niet ten koste van jullie stemming en de lachende gezichten van de gasten is gegaan. Zorg er dus voor dat slecht weer op de trouwdag zoveel mogelijk wordt omgezet naar een positief element.

Trouwlocatie

Mocht je kiezen voor een bestaande trouwlocatie, dan hebben zij hier wellicht ook wel back-up plannen voor slecht weer. Informeer hier in een vroeg stadium naar, bijvoorbeeld in het eerste gesprek, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. En je mag er vanuit gaan dat de locatiehouders hier ook wel ervaring mee hebben, dus wellicht dat zij jullie ook nog van praktische tips kunnen voorzien.

Vrije trouwlocatie

Vieren jullie de huwelijksceremonie of trouwfeest op een eigen locatie dan moet je dus zelf een tweede opstellen voor diverse weersgevoelige onderdelen. 
Naast de trouw- en feestlocatie moet je zelf denken aan het moment dat jullie vanuit huis (met trouwparaplu), in de trouwauto stappen om naar de eerste locatie te rijden.  Heb je gerekend op een ceremonie in de buitenlucht, dan zal een partytent of ad hoc uitwijkmogelijkheid naar binnen hiervoor een oplossing kunnen zijn.

bruidspaar-gasten-regen-trouwdag

Poetsen

Denk eventueel ook aan poetsdoeken voor jullie schoenen. En ook een schone oplossing voor de trouwauto als je plannen hebt om deze bij de reportage te betrekken, of juist niet oppoetsen omdat je zojuist de omstandigheden van de trouwdag goed weergeeft.
 

Trouwreportage in de regen

Overleg ook met jullie bruidsfotograaf  hoe deze omgaat met een trouwreportage in de regen. Uiteraard kun je de reportage verplaatsen naar een overdekte- of binnenlocatie. Maar een korte en vrolijke shoot in de regen is wel een hele leuke toevoeging aan de weergave van de trouwfoto’s en de trouwfilm. Het heeft iets unieks die afbeeldingen in de regen! Vraag de bruidsfotograaf ook naar zijn of haar ervaringen met een trouwdag bij slecht weer. Hier zullen ongetwijfeld nog enkele bruikbare tips uitkomen.

Mocht je voor een bijzondere trouwauto hebben gekozen, die ook deel gaat uitmaken van de trouwreportage, dan zou je vooraf aan de verhuurder kunnen vragen of er een mogelijkheid is om de trouwauto schoon op de foto te kunnen krijgen,… Als je dat zelf wilt uiteraard, want de sporen die het slechte weer tijdens het rijden op de auto achterlaat, passen ook wel weer binnen het gehele plaatje van de trouwdag. Je kunt dus eigenlijk ook juist gebruik maken van het effect van het weer op jullie trouwdag.

regenachtige-trouwdag

Enkele last-minute tools die onmisbaar zijn als er regen voorspeld wordt op jullie trouwdatum.

  • Mogelijkheid voor een feesttent of partytent met de nodige toebehoren en overdekte plek voor de muziek en catering. 
  • Leuke hippe rubberlaarzen (leuk voor de foto’s in de regen)
  • Regenjassen, capes, e.d.
  • Paraplus 
  • (hiervoor zijn mooie trouwparaplu’s beschikbaar zoals hartenparaplu’s, duo-paraplu, betaalbare transparante paraplu’s voor jullie gasten, etc...)
  • Waterbestendige buitendecoratie
  • Poetsdoeken voor schone schoenen e.d.
  • (Waterproof) Make-up, fohn, e.d.
  • Reservekleding

Leuke adresjes

CreAlied

CreAlied

unieke bedankjes, speciaal op maat gemaakt
TrouwringenVoordeel.nl

TrouwringenVoordeel.nl

de voordeligste van Nederland
Boonk Juwelier Horloger

Boonk Juwelier Horloger

trouwringen

Ook interessant

Trouwkaarten: Wat moet je weten?

Trouwkaarten: Wat moet je weten?

Trouwringen en de materialen

Trouwringen en de materialen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Gelderland

Volg ons op social media