Tips over geld lenen voor je bruiloft

Gaan jullie trouwen? Gefeliciteerd met dit fantastische voornemen! Nu kunnen jullie beginnen met de voorbereidingen. Een van de dingen waar jullie over na moeten denken is het budget. Natuurlijk mag je zelf bepalen of je je bruiloft groot of juist klein en intiem viert. Maar een bruiloft met alles erop en eraan kost ongeveer zo’n 15.000 euro. De kans is dus groot dat je dit bedrag niet in een keer kunt ophoesten, tenzij je een flinke spaarrekening hebt. Gelukkig zijn er heel wat manieren om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor jullie mooiste dag.

geld-lenen-voor-je-bruiloft

Er moet genoeg geld zijn voor jullie bruiloft

Hoe dan ook, een bruiloft kost geld. Ook wanneer je een minimaal budget hebt, wil je op bepaalde dingen niet bezuinigen. Iedere bruid wil trouwen in een prachtige bruidsjurk. Ook de locatie moet er eentje zijn om bij weg te dromen. En wat dacht je van de trouwringen? Die draag je voor de rest van je leven, dus die moeten zeker een eyecatcher zijn. Wat jullie wensen ook zijn, er moet genoeg geld zijn om van jullie trouwdag een onvergetelijke dag te maken. Hieronder geven wij je een aantal manieren om voor de financiering van jullie bruiloft te kunnen zorgen. Ook geld lenen voor je bruiloft behoort tot de mogelijkheden.

 je-gasten-vermaken

Geld sparen voor je bruiloft

Geld sparen is een van de meest voor de hand liggende manier om aan geld te komen. De rente is op dit moment heel laag, dus daar moet je het niet van hebben. Maar zodra je wat geld over hebt, zet dit dan opzij. Denk bijvoorbeeld aan vakantiegeld, teruggave van de belastingdienst of een 13e maand. Of bezuinig een tijdje op andere dingen zodat je geld overhoudt voor jullie mooiste dag. Bedenk van tevoren wat jullie ongeveer uit willen geven aan de gehele dag. Zo heb je een duidelijk spaardoel.

Geld lenen voor de mooiste dag van je leven

Voor de meeste bruidsparen is geld lenen een flinke stap en dat is natuurlijk heel logisch. Het is spannend om een lening aan te gaan die je uiteindelijk ook weer moet afbetalen. Jullie bruiloft is wel een van de mooiste dagen uit jullie leven, dan wil je toch niet bezuinigen op dingen die jullie grote dag juist zo speciaal maken. Een lening zorgt ervoor dat jullie extra geld hebben om van jullie trouwdag een onvergetelijke dag te maken. Daarnaast hou je dan ook nog een beetje geld over voor anderen dingen. Je kunt bijvoorbeeld een goedkope lening oversluiten bij Geld.nl. Zij hebben het grootste aanbod leningen en hierbij krijg je persoonlijk hulp van een expert. Zodra je het geleende bedrag ontvangt, kun je dit in je bruiloft steken. Vervolgens lossen jullie maandelijks een deel af. Hebben jullie veel geld cadeau gekregen voor jullie bruiloft? Dan zou je dit geld ook kunnen gebruiken om vast een deel van het bedrag en de rente terug te betalen. Benieuwd wat jullie kunnen lenen? Neem dan alvast een kijkje op de website van Geld.nl.

Vraag anderen om hulp

Dit vind ik een van de meest lastige manieren om aan geld te komen. Mensen zitten namelijk niet zo in elkaar om hulp te vragen. Maar als je nu echt zelf geen mogelijkheid hebt om genoeg geld bij elkaar te krijgen, dan zou je je ouders en/of schoonouders om een gunst kunnen vragen. Traditioneel is het zo dat de ouders van de bruid de bruiloft betalen, maar tegenwoordig wordt dit nauwelijks nog gedaan. Toch zijn er wel veel ouders die en handje helpen door bijvoorbeeld de bruidsjurk te betalen of de bruidsfotograaf cadeau te doen aan het bruidspaar. Ook hulp van alle gasten is welkom. Zo is het bijvoorbeeld een leuk idee om delen van jullie huwelijksreis cadeau te vragen. Als iedereen een steentje bijdraagt, hoeven jullie daar niet op te bezuinigen. Laat je gasten jullie bijvoorbeeld trakteren op een lekkere cocktail op het terras of een ontspannen massage tijdens de huwelijksreis.

Leuke adresjes

Kaartje2go

Kaartje2go

als beste getest door de Consumentenbond
BijzondereTrouwringen.nl

BijzondereTrouwringen.nl

trouwringenspecialist van het Noorden
't Witte Peerd

't Witte Peerd

trouwlocatie

Ook interessant

Het vastleggen van je bruiloft met een drone

Het vastleggen van je bruiloft met een drone

Bruidskapsel trends

Bruidskapsel trends
Bezoek ook de website:

Trouwen in Gelderland

Volg ons op social media