Menu

Gemeente Dalfsen

trouwen in Dalfsen
 

Huwelijk vaststellen

Als jullie van plan zijn om te gaan trouwen in de gemeente Dalfsen, moeten jullie dit eerst melden d.m.v. een verklaring. Dat is het moment dat het officieel wordt vastgesteld dat jullie met elkaar mogen trouwen. Per september 2015 hoeven jullie niet eerst in ondertrouw te gaan, dit is helemaal afgeschaft, hiervoor is de melding van een voorgenomen huwelijk in de plaats gekomen. Deze melding vindt plaats in de gemeente waar jullie willen trouwen, dat is in dit geval dus de gemeente Dalfsen. Deze melding is 1 jaar geldig en moet minimaal 2 weken voor het huwelijk door de gemeente zijn ontvangen.


Trouwen in de trouwzaal DalfsenTrouwzaal van de gemeente Dalfsen


Trouwlocatie 

De gemeente Dalfsen heeft 3 permanent aangewezen trouwlocaties:
Gemeentehuis Dalfsen (Raadzaal)
Gemeentehuis Dalfsen (Jeroen Krabbé zaal)
Servicepunt Nieuwleusen ('t Olde gemientehuus)
Naast deze 3 permanent aangewezen trouwlocaties in Dalfsen kun je ook kiezen voor een vrije trouwlocatie, zoals een partycentrum, een restaurant, een kerkje etc. Dit kan uiteraard alleen als de eigenaar  zijn locatie beschikbaar stelt. Er zijn een paar locaties die wij jullie kunnen aanbevelen, dat zijn o.a. 
Reimink Hofje van Buisman, 't Witte Peerd, Hof van Dalfsen en Onder Ons.

trouwen hofje van buisman Lemelerveld
Trouwauto komt voorrijden bij Hofje van Buisman


Als jullie kiezen voor een vrije trouwlocatie in de gemeente Dalfsen, hebben jullie ook zelf de verantwoordelijkheid voor het maken van alle afspraken met de eigenaar van desbetreffende locatie en moeten jullie ook jullie eigen trouwambtenaar uitkiezen. Dit kan zelfs een familielid of vriendin van je zijn, zij kunnen voor 1 dag worden beëdigd als ambtenaar van de burgerlijke stand. Als je hierbij hulp wilt hebben kun je er altijd voor kiezen een weddingplanner in handen te nemen, zij weten eigenlijk alles waar jullie vragen over hebben en uiteraard neemt een weddingplanner ook heel veel werk uit handen, zodat jullie kunnen genieten van de voorbereiding zonder stress (al je daar gevoelig voor bent natuurlijk)

Buiten trouwen
Buiten trouwen bij Hof van Dalfsen
 

Getuigen

De huwelijksvoltrekking vindt plaats ten overstaan van de ambtenaar van de burgerlijke stand. Bij een huwelijk moeten minstens 2 en maximaal 4 getuigen zijn, zij moeten wel 18 jaar of ouder zijn. 
Van de getuigen moeten er ook een aantal gegevens doorgegeven zijn.
*Kopie van een geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart);
*Roepnaam
* Adres
* Gemeente waar de getuige woont
Als je zelf geen getuigen hebt, dan kunnen wij hier ook voor zorgen.

decoratie bij trouwlocatie
Decoratie bij trouwlocatie Onder Ons

 

Muziek, rijst, confetti en huisdieren

Muziek
Muziek afspelen is mogelijk. Als je graag muziek tijdens de huwelijksvoltrekking wilt hebben, kun je dit aan ons doorgeven en een aantal dagen voor de voltrekking een cd in leveren met naam en de huwelijksdatum.

Rijst, confetti
Het strooien van confetti en / of rijst is helaas niet toegestaan. Willen jullie dit aan jullie gasten doorgeven? 

Huisdieren
In de trouwzalen zijn geen huisdieren toegestaan.

bruidsreportage
Foto: Stephan Jansen Fotografie
 

Welke achternaam ga je gebruiken

Het is zowel voor de vrouw als voor de man mogelijk de naam van de partner te gebruiken. Dit geldt niet alleen voor getrouwde stellen, maar ook voor stellen die hun relatie hebben laten registreren.
De mogelijkheden hoe je aangeschreven wilt worden zijn:
de eigen geslachtsnaam
de achternaam van de partner, gevolgd door de eigen achternaam
de eigen achternaam, gevolgd door de achternaam van de partner
de achternaam van de partner

trouwen bij Hofje van Buisman
Trouwen bij Hofje van Buisman
 

Huwelijkse voorwaarden

Je kunt trouwen in gemeenschap van goederen, maar ook op huwelijkse voorwaarden. In gemeenschap van goederen (naam zegt het al) is alles wat jullie hebben van jullie samen en wordt er bijvoorbeeld na een scheiding alles verdeeld (ook schulden).
Gaan jullie trouwen op huwelijkse voorwaarden, dan worden alle voorwaarden door vastgelegd. Je kunt hiervoor een afspraak maken met de notaris.

Meer informatie over trouwen in Dalfsen

Gemeentehuis Dalfsen
Raadhuisstraat 1
7721 AX Dalfsen
Tel: 0529 488388
Website: www.dalfsen.nl
E-mail: gemeente@dalfsen.nl