Menu

Gemeente Hellendoorn

Trouwen in Hellendoorn

Trouwen kan in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal of in het Noaberhuus in Hellendoorn op maandag t/m vrijdag 09.00 - 18.00 uur en op zaterdag 09.00 - 14.00 uur op ieder heel uur.  

Als jullie ergens anders in de gemeente willen trouwen of op een andere tijd (ieder heel uur), dan hebben jullie het formulier aanvraag tot aanwijzing locatie nodig. Deze kun je downloaden op de website van de gemeente.

Bruidspaar in trouwauto
Foto: Foto Vaklab Fotografie

Op de website van de gemeente Hellendoorn kun je de huwelijksagenda raadplegen voor de beschikbaarheid.      

Wanneer jullie een datum, tijd, trouwlocatie en trouwambtenaar hebben gekozen, bel je voor het vastleggen hiervan met het loket Burgerzaken en belastingen, tel. 0548-630216 .  

Uiterlijk een maand voor de besproken datum kun je een afspraak maken om een trouwboekje uit te kiezen en ook op dat moment moeten de kosten worden voldaan en kun je de parkeerkaarten afhalen. Ook de muziek die jullie dan graag willen horen kunnen jullie op dat moment doornemen en vastleggen.

Bruidsfotograaf Overijssel
Foto: Foto Vaklab Fotografie
 

Huwelijksaangifte

Je hoeft niet meer speciaal langs te komen om de huwelijksaangifte te doen, dit werd eerst "ondertrouw" genoemd, maar dit is per 1 september 2015 afgeschaft. Nadat de huwelijksdatum is vastgelegd stuurt de gemeente een deels ingevuld aangifteformulier, dat uiterlijk een maand van tevoren bij het team Burgerzaken en belastingen binnen moet zijn. Tussen de datum van ontvangst van deze aangifte en het huwelijk  zit de wettelijke wachttijd van 14 dagen. 
 

Kosten van een huwelijk

Voor de actuele kosten van een huwelijk kun je het beste op de website van de gemeente kijken. 
 

Gratis trouwen

De gratis tijden om te trouwen in het Huis voor Cultuur en Bestuur zijn op maandagmorgen om 09.30 en om 10.15 uur. Dit is een sobere huwelijk, zonder muziek en toespraak. 

 

Locale trouwbedrijven

Jullie kunnen er voor kiezen om in het Huis voor Cultuur en Bestuur of in het Noaberhuus te gaan trouwen, maar er zijn natuurlijk ook ander trouwlocaties in de gemeente Hellendoorn. Zijn jullie ook nog op zoek naar een bruidsfotograaf?  In de gemeente Hellendoorn is Foto Vaklab Fotografie misschien wel de fotograaf die jullie zoeken? Op deze pagina hebben we ook een aantal foto's geplaatst van bruidsparen die zijn gemaakt door Foto Vaklab Fotografie. 

Trouwjurken in Overijssel

Trouwbedrijven omgeving Hellendoorn
Meer informatie over trouwen in Hellendoorn

Gemeentehuis Hellendoorn
Willem-Alexanderstraat 7
7442 MA Nijverdal
Tel: 0548 630000 
Website: www.hellendoorn.nl
E-mail: gemeentebestuur@hellendoorn.nl